Domaine la Garrigue ligger i det sydlige Rhône, ikke langt fra byen Vacqueyras.
Her har familien siden 1850 dyrket vin. I dag er det 5. og 6. generation der står for produktionen, samt den nærtliggende anerkendte restaurant Les Florets, som også er i familiens eje.
Maxime Bernard, der nu har givet stafetten videre til børnene Virgine, David og Simon, var i mange år præsident for syndikatet i Vacqueyras. Domaine la Garrigue har altså haft stor indflydelse på områdets fremgang.
I dag ejer de da også hele 80 ha vinmarker. Alle vinmarker dyrkes bæredygtigt uden pesticider og kemi. Alle druer håndplukkes, vinklaserne vinificeres ofte hele, macerer i store betonkar og der filtreres ikke.
Alt sammen for at opnå større kompleksitet og lade druematerialet komme til sin ret. Vinene fra La Garrigue er meget langtidslevende.
Besøg Domaine la Garrigue her.
2020 Côtes du Rhône “Senteur d’Ici” Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Drue(r): 80 % Grenache, 10 % Syrah, 10 % Cinsault Note: “Duften herfra”, er Domaine la Garrigues bud på hvordan Côtes du Rhône Rouge skal dufte og smage. Druerne afstilkes og vinen macerer i betonkar ved maks 24 grader. Lagres efterfølgende kort, før den frigives. |
115,00 |
2021 Côtes du Rhône “Cuvée Romaine” Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Drue(r): 50 % Grenache, 50 % Syrah Note: Cuvée Romaine minder om at det var romerne der først plantede vinstokke her i området. Drueklaserne vinificeres hele i betonkar ved maks 24 grader, hvor de også efterfølgende lagrer. Der benyttes remontage (overpumpning af mosten) under gæringen, for at fremme farve, frugt og tannin. |
135,00 |
2022 Vacqueyras “Cuvée de Hostellerie” Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Drue(r): 75 % Grenache, 25 % Syrah Note: Drueklaserne vinificeres hele i betonkar ved maks 24 grader, hvor de også efterfølgende lagrer. Der benyttes remontage (overpumpning af mosten) og delestage (at fjerne mosten fra skind og sten, for at give det ilt, for efterfølgende returnere det) under gæringen, for at fremme farve, frugt og tannin. |
180,00 |
2020 Gigondas Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Drue(r): 85 % Grenache, 10 % Syrah, 5 % Cinsault Note: Drueklaserne vinificeres delvist hele i betonkar ved maks 24 grader, hvor de også efterfølgende lagrer. Der benyttes remontage (overpumpning af mosten) og delestage (at fjerne mosten fra skind og sten, for at give det ilt, for efterfølgende returnere det) under gæringen, for at fremme farve, frugt og tannin. |
200,00 |
2017 Vacqueyras “Cuvée la Cantarelle” Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Drue(r): 85 % Grenache, 15 % Syrah Note: Cuvée Cantarelle er lavet på et udvalg af druer fra flere Vacqueyras marker, men hvor samtlige stokke er 80-100 år. Disse planter giver et meget lavt udbytte, med en tårnhøj kompleksitet. Drueklaserne vinificeres hele i betonkar ved maks 24 grader, hvor de også efterfølgende lagrer. Der benyttes remontage (overpumpning af mosten) og delestage (at fjerne mosten fra skind og sten, for at give det ilt, for efterfølgende returnere det) under gæringen, for at fremme farve, frugt og tannin. |
215,00 |