Mormoraia, San Gimignano

Mormoraia er en familiedrevet vingård i hjertet af vinområdet San Gimignano, der har sit navn efter den smukke middelalderby med de mange tårne.
Ejer Giuseppe Passoni råder over 100 hektar vinmarker med den hvide Vernaccia drue samt lidt blandet rød – dog hovedsageligt Toscanas hoveddrue Sangiovese.
Mormoraia er grundlagt i 1990 og alle vinmarker har været certificeret økologiske siden 2013.

Familien ejer iøvrigt en lille restaurant, en Bed & Breakfast og en stor olivenlund, hvorfra der laves en dejlig olivenolie.
Besøg Mormoraia her.

Vernaccia Di San Gimignano 2022, “Suavis” DOCG
Land: 
Italien
Område: Toscana 
Drue(r): Vernaccia
Note: Vinstokkene står i leret muldjord. Vinen gærer og lagres på ståltanke, “sur lie” i 4 måneder.
100,00
2019 Vernaccia Di San Gimignano Riserva , “Antalis” DOCG
Land: 
Italien
Område:
Toscana
Drue(r):
Vernaccia
Note:
Vinstokkene står i leret muldjord. Druerne plukkes fuldmodne. Vinen gærer på ståltanke, før den lægges på brugte barrique “sur lie” i 12 måneder. Vinen lagrer derefter 12 måneder i flaske, før den frigives.
165,00
2022 Toscana Rosato “Gaudium”
Land: 
Italien
Område:
Toscana
Drue(r):
34 % Sangiovese, 33 % Syrah & 33 % Merlot
Note:
Vinstokkene står i sandet lerjord. Efter plukning, afstilkes druerne og lægges i pressen ved 6 grader i nogle timer, for at udtrække farve og aroma. Efter presning vinificeres vinen uden skindkontakt, før den lægges på ståltanke “sur lie” i 4 måneder.
130,00
2021 Chianti Colli Senesi ”Haurio” DOCG
Land: 
Italien
Område:
Toscana
Drue(r):
90 % Sangiovese, 10 % øvrige lokale sorter
Note:
Vinstokkene står i leret muldjord. Vinen gærer på ståltanke, før halvdelen af mosten lagres i store 2500 l træfade, mens resten bliver liggende på stål. Efter 6 måneders lagring samles vinen på flaske i øvrige 6 måneder, før den frigives.
115,00
2020 Chianti Colli Senesi Riserva “Trochus” DOCG
Land: 
Italien
Område:
Toscana
Drue(r): 90 % Sangiovese, 10 % øvrige lokale sorter
Note:
Vinstokkene står i leret muldjord. Vinen gærer på ståltanke, før mosten lagres i store 2500 l træfade i 12 måneder. Når vinen er færdig, samles den i 6 måneder på flaske, før den frigives.
170,00