La Mesma – Gavi

I Piemontes sydøstlige hjørne ligger hvidvinsområdet Gavi del Comune di Gavi. Her ligger La Mesma.
Et vinhus drevet af tre søstre, Paola, Francesca og Anna. De startede La Mesma tilbage i 2001, da deres mor insisterede på at man ikke kunne bo i et vinområde uden at lave vin.
Det startede med 5 ha vinmarker ved deres hjemby Monterotondo, hvor jordbunden er baseret på limestone og hvor nærheden til Det liguriske Hav giver vinene et salt præg.
I dag ejer søstrene i alt 100 ha, dog “kun” med 25 ha vinmarker. De fordeler sig i førnævnte Monterotondo og så det nordlige Tassarolo, hvor ler og grus blander sig med forhistoriske sedimenter, som giver jorden en rødlig karakter.
De resterende ha er dækket af skov, som slynger sig ind og ud mellem vinmarkerne.
La Mesma arbejder bæredygtigt og er certificeret økologisk.
Druen i Gavi kaldes Cortese.
Besøg La Mesma her.

2019 Gavi del Commune di Gavi “Yellow Label”
Land:
Italien
Område: Piemonte
Drue(r): Cortese
Note: Vinen stammer fra Monterotondo med en jordbund præget af limestone. Klaserne presses hele og mosten vinificerer herefter på ståltanke, hvor den lagrer “sur lie” i minimum 5 måneder før flaskning. Vinen er certificeret økologisk.

110,00
   

2018 Gavi del Commune di Gavi DOCG – Black Label
Land:
Italien
Område: 
Piemonte
Drue(r): 
Cortese
Note:
Vinen stammer udelukkende fra gamle vinstokke i Monterotondo, hvor jordbunden er præget af limestone. Vinificeringen foregår i cementtanke, hvorefter vinen lagrer “sur lie” i minimum et år. Dog med hyppig battonage (omrøring), for at udtrække de optimale aroma. Vinen er certificeret økologisk.

00,00
   
2019 Gavi del Commune di Gavi DOCG – INDI
Land:
Italien
Område: 
Piemonte
Drue(r): 
Cortese
Note:
INDI står for “indigenous waste” – indfødt gær. Desuden er det en hyldest til Indi-musikken og dens unikke tilgang overfor masseproduktionen. INDI stammer fra en enkeltmark i Monterotondo, tættest på Det Liguriske Hav. Vinen spontangærer via metoden “Pied de Cuve”. En lille procentdel af druehøsten lægges i åbne kar og gærer med skallerne i 72 timer. Når spontangæringen er i gang, bruges druerne til at sætte gang i gæringen for den øvrige del af høsten fra marken. Præcis som en surdej i bagning. Vinen er certificeret økologisk.
00,00
   
2017 Gavi Reserva DOCG Vigna della Rovere Verde
Land:
Italien
Område: 
Piemonte
Drue(r): 
Cortese
Note:
Vinen stammer udelukkende fra gamle vinstokke i Tassarolo, hvor jordbunden er præget af ler, grus og kalk. Vinificeringen foregår i cementtanke, hvor vinen også lagrer i 18 måneder, efterfulgt af yderligere 18 måneders lagring på flaske. Efter i alt 3 år frigives vinen på markedet, men den kan sagtens lagres længe efter. Vinen er certificeret økologisk.
170,00