Villa Mongalli – Umbrien

Villa Mongalli ligger smukt i det bakkede landskab nær Montefalco by i Umbrien.
Menghini-familien købte den historiske villa i 1999 og plantede straks vinmarker, primært med den lokale drue Sangrantino.
Druen Sangrantino, som eftersigende skulle være rødvinsdruen med mest tørstof og flest tanniner af alle, dækker ca. halvdelen af de i alt 15 ha vinmarker hos Villa Mongalli.
De øvrige druer er hvidvinsdruen Trebbiano, den røde Sangiovese, samt lidt “franske” støttedruer, som Cabernet, Merlot, Syrah og Petit Verdot.

Pierpaolo og Natascia har siden begyndelsen arbejdet med ønolog Emiliano Falsini, der har været med at til sikre flere flotte priser på det unge vinhus her i Umbrien.
Blandt andet kan nævnes de eftertragtede 3 stjerner i Gambero Rosso, som flere af Sagrantino cuvéerne på skift har vundet.

Sagrantino di Montefalco DOCG er en af kun to DOCG’er i Umbrien. Grundet druens naturlige høje tannin indhold, er der minimumskrav til lagring før frigivelse.
Vinene i denne kategori skal minimum lagre 33 måneder, hvoraf minimum 12 af dem, skal foregå på fade. Herefter følger 4 måneder flaskelagring for at stabilisere.
Villa Mongalli har dog valgt at holde på deres vine indtil de synes at de er klar, og flere af de “friskeste” årgange vi modtager i Danmark har næsten modnet 10 år, før de frigives.
Sagrantino smager rigtig godt efter 10 år. Og stadig meget friskt. Den når først sit fulde potentiale ved 15-20 år og flere mener at vinene fra Umbrien kan lagre næsten uendeligt.
Besøg Villa Mongalli her.

Trebbiano Spoletion Umbria- IGT
Land: 
Italien
Område: 
Umbrien
Drue(r):  
Trebbiano
Note:
Trebbiano stokkene står i kalkholdig og flintet jord. Efter endt maceration lagrer vinen minimum 12 måneder på stål og 6 måneder på flaske, før den frigives.
00,00
Umbria- IGT Rosato
Land: 
Italien
Område: 
Umbrien
Drue(r):  
Sagrantino
Note:
Rosévin på Sagrantinodruen. Vinene vinificeres som en hvidvin, da druen er en af de få rødvinsdruer med rødt kød og juice, så skindkontakt behøves ikke. Vinen lagrer 3 måneder i ståltank og 3 måneder på flaske, før den frigives.
00,00
Montefalco Rosso DOC “Le Grazie”
Land: 
Italien
Område: 
Umbrien
Drue(r):  
60% Sangiovese, 15 % Vitigno Autoctono, 15 % Merlot & 10 % Cabernet Sauvignon
Note:
Druerne står i kalkholdig lerjord med mange sedimenter. Druerne vinificeres hver for sig, før de lagres sammen i brugte franske barrigue i 18 måneder. Vinen kommes herefter på flaske, hvor den modner minimum 12 måneder, før den frigives.
00,00
2012 Montefalco Sagrantino DOCG “Pozzo del Curato”
Land: 
Italien
Område: 
Umbrien
Drue(r):  
Sagrantino
Note:
Sagrantinodruer fra vingårdens højestliggende marker. Jordbunden er leret og kalkrig. Mosten macererer med skindet i over en måned, før vinen lagrer i franske barrigue i 36 måneder og 12 måneder på flaske.
245,00
 
2009 Montefalco Sagrantino DOCG “Della Cima”
Land: 
Italien
Område: 
Umbrien
Drue(r):  
Sagrantino
Note:
På toppen af skråningen for Mongallis Sagrantino marker ligger enkeltmarken Della Cima. Marken ligger mere end 400 meter over havets overflade og jorden her er meget kalkrig. Mosten macererer med skindet i over en måned, før vinen lagrer i franske barrigue i 36 måneder og 12 måneder på flaske.
360,00