Pietro Rinaldi – Barbaresco

Pietro Rinaldi  er beliggende i Madonna di Como mellem Alba og Barbaresco.
Vinhuset blev grundlagt i 1920’erne af Pietro, som derefter blev overtaget af sønnen Costanzo.
Da Costanzo gik på pension, blev vingården lagt i dvale et par år, indtil hans barnebarn Monica Rinaldi genoptog driften, sammen med sin mand Paolo.
I dag driver de et moderne vineri bygget under jorden, midt i vinmarkerne, sammen med vinmageren Mario, sønnen Alfredo og datteren Clara.
Familiens nærliggende Bed & Breakfast MiaClara, er ligeleds opkaldt efter datteren.
Vinhuset producerer vine på Nebbiolo, Barbera, Dolchetto og Moscato. Pietro Rinaldi er bedst kendt for deres Barbaresco.
Læs mere om Pietro Rinaldi her.

BarberaNebbioloBarbarescoBarolo

2019 Langhe Nebbiolo Argante DOC
Land: 
Italien
Område: Piemonte 
Drue(r): Nebbiolo
Note: Druerne vokser i kalkholdig mergel- og lerjord. Vinen gærer i ståltanke, hvorefter den lagrer på 500 liters Tonneau fade i 12 måneder.
200,00
2017 Barbaresco S. Christoforo DOCG
Land: 
Italien
Område:
Piemonte
Drue(r):
Nebbiolo
Note:
Druerne vokser i sub-zonen San Christoforo i Neive. Vinen gærer i ståltanke, hvorefter den lagrer på 2.500 liters slovenske egetræsfade i 16-18 måneder. Herefter lagrer den de sidste 6-8 måneder på flaske, før den frigives.
320,00
2014 Barolo DOCG
Land: 
Italien
Område:
Piemonte
Drue(r):
Nebbiolo
Note:
Druerne vokser i Verduno, den nordligste af de 11 sub-zoner i Barolo. Vinen gærer i ståltanke, hvorefter den lagrer på slovenske egetræsfade i 18 måneder. Herefter lagrer den de sidste 6-8 måneder på flaske, før den frigives.
295,00
Moscato d´Asti DOCG
Land: 
Italien
Område:
Piemonte 
Drue(r):
Moscato
Note:
Druerne vokser i kalkholdig lerjord omkring vingården i Madonna di Como. Vinen gærer i temperatur- og preskontrollerede tanke. Den såkaldte Charmat-metode. Vinen er sød og let perlende.
00,00