Antoniolo – Gattinara

Azienda Vitivincola Antoniolo er grundlagt af Mario Antoniolo i 1948 i Gattinara.
Området ligger i det nordlige Piemonte, for foden af Monte Rosas alpine massiv. Mario og senere hans datter Rosanna har fået sat det tidligere så ukendte område på landkortet og i dag måles vinene op imod de store vine fra Barolo.
I dag drives det prisvindende hus af tredje generation Alberto og Lorella, der dyrker omkring 14 ha vinmarker, primært med druen Nebbiolo, som lokalt kaldes Spanna.
Siden 1974 har Antoniolo vinificeret deres vinmarker som enkelte cru med stor fokus på bæredygtighed og respekt for terroir og naturen.

2017 Gattinara Riserva DOCG
Land: 
Italien
Område: Gattinara
Drue(r): Nebbiolo
Note: 50-60 år gamle stokke i vulkansk jordbund. Vinen spontangærer og lagrer i store brugte slovenske og franske fade i 36 måneder. Vinen lagrer derefter 12 måneder i flasken, før den frigives på fjerde år.
300,00
2017 Gattinara Riserva “San Francesco” DOCG
Land: 
Italien
Område: 
Gattinara
Drue(r): 
Nebbiolo
Note:
60 år gamle stokke i vulkansk jordbund fra San Francesco enkeltmarken, der ligger 390 meter over havets overflade. Vinen spontangærer og macererer 18 dage i cement. Den lagrer herefter 18 måneder i delvist nye og brugte tonneaux fade, før den igen lager 18 måneder i store brugte slovenske og franske fade. Vinen lagrer til sidst 12 måneder i flasken, før den frigives på det femte år.
450,00
2017 Gattinara Riserva “Osso San Grato” DOCG
Land: 
Italien
Område: 
Gattinara
Drue(r): 
Nebbiolo
Note:
60 år gamle stokke i vulkansk jordbund fra husets topmark og monopole Osso San Grato, der ligger mere end 500 meter over havets overflade. Vinen spontangærer og macererer 18 dage i cement. Den lagrer herefter 36 måneder i store brugte slovenske og franske fade. Vinen lagrer til sidst 12 måneder i flasken, før den frigives på det fjerde år.
550,00